• Ik ben een van eenvouds verlichte waterende eenvoudige vakman

  31 juli 2023

  Ik ben een van eenvouds verlichte waterende eenvoudige vakman

  februari 5, 2015

  Ik ben een van eenvouds verlichte waterende eenvoudige vakman die een tekening maakt of een schilderij, en in de marge wat absurdistische verhaaltjes bij elkaar prakt en dat zo goed mogelijk op schrijft.
  De rest is opgekookte shit.
  Daar zijn ze natuurlijk hoogst pissig over,want in Fries land willen ze dat niet begrijpen, daar ligt hun makkes.
  Ik hoor namelijk nérgens bij, ik wíl ook nergens bij horen, ik ben een éénling en dat wil ik blijven.
  Géén kulturele kliekjes, géén opgeschroefde verhalen, géén Boekenballen, géén shit, géén intellektuweel gelul, vrete en danspartijen; àls ik daar per ongeluk toch in zo’n kliekje beland, word ik dronken van ellende, ga ik vloeken, schelden,schreeuwen, met armen en benen rond mij heen maaien.
  Zélf ben ik van geen enkele importantie; je moet mijn werk leuk vinden of niet, dat maakt mij helemaal niets uit, maar je moet niet in mijn smoel glimlachen en achter mijn rug tijdens een opening van een tentoonstelling mijn werk belachelijk maken zoals die fijne Groningse meneer R . B. flikte en dan kijkt zijn lieve vrouwtje Henriët er van op dat ik ‘ m de deur uit heb getrapt.
  En of ik er nu een mooie, gepassioneerde vriendin op na houd of af en toe eens aan mijn ballen krab dat de schil fers er af vliegen, mijn vinger door mijn gleuf haal en behabehaaglijk mijn eigen geur op snuif, een geur van champignons uit mijn liezen zie op walmen, vies is lekker of me laat neuken door een mooi wijf met een voorbinddildo voor, gaat het luizige, pluizige kunstpubliekje in princi pe toch geen sodemieter aan, eigenlijk.
  Zo vroeg Wim Duzijn mij onlangs nog of ik de mannen anaal likte. Ik heb het geprobeerd maar die meneer was net gefistfuckt door iemand met grote berenklauwen, zijn anus stond ellipsvormig wijd open als op dat schilderij van Munch, dus ik verdwaalde daar gewoon in, die grot was zo wijd dat mijn tong steeds een driedubbele axel met schroef sloeg. Ik werd elke keer bijna met mijn kop naar binnen gezogen een geef dan maar eens tegengas! Adembenemdn wat er te belven valt als je je even argeloos tussen de mannen begeeft die ook van mannen houden!

  Lees meer >> | 90 keer bekeken

 • Fred van der Wal verwekt(e) in Bloggersland (o.a. op het verscheiden Volkskrant Weblog van 2006-2011, maar ook op Writeshistory tot 2021, OBA en Basic Publishing tot 2022) bakken vol wrevel, schandaal, opschudding, haat, jaloezie en ergernis.

  31 juli 2023

  Fred van der Wal verwekt(e) in Bloggersland (o.a. op het verscheiden Volkskrant Weblog van 2006-2011, maar ook op Writeshistory tot 2021, OBA en Basic Publishing tot 2022) bakken vol wrevel, schandaal, opschudding, haat, jaloezie en ergernis.

  april 1, 2022

  1. fredvanderwal permalink
  2. Okee, het was allemaal wel een en al smeerlapperij wat klok en klepelspel sloegen in de flat van na zijn scheiding in 2018 en alles zat ook gelijk onder, van de vloer tot aan het plafond door het pompen en peunen en het was er met geen Syf of Jif meer uit te krijgen die vlekken overal, alsof het behang de mazelen, pestpokken en de vlektyfus had gekregen van de weeromstuit, want in die vrolijke dagen neukte iedereen de bloemen van het behang en de sterren uit de hemel en moest je na afloop heel wat boenen in die tijd om de inrichting weer knap te krijgen, maar wij waren natuurlijk aan de andere kant ook weer een enorm sterke generatie die nergens voor terug schrok, dus al zwiepten de zwepen en suisden de lederen riemen door de lucht met een fluitend geluid wij zwiepten gewoon alles terug als bij een partijtje dubbelen op de tenniscourt en zo vloog via de gravel over het net de humor door het raam naar binnen en als de humor naar binnen vliegt dan vliegt de sex vanzelf weer naar buiten en zaten we met de slappe lach op de 5-zits bank geheel gekleed en vielen malkander monkelend met gekromde tenen en stijve benen ook nog huilend van het lachen in de armen en pakten elkaar echt niet steeds maar weer recht op de bek maar genoten voornamelijk van het kopje sjoko met slagroom uit de spuitbus van de Albert Heijn -onze lust en ons leven- en was het allemaal niet van de AH dan was het wel van de Lidl of de Aldi…dat was steevast het hoogtepunt van de dag en het moment supreme, want verder viel er toch maar weinig te beleven in het leven!
  3. fredvanderwal permalinkLEUK! IK LIG NU AL WEER IN EEN KROMME BOCHT EN EEN DEUK!
  4. fredvanderwal permalinkFred van der Wal is geen gemakkelijk heerschap beweren de maatschappelijk bewogen collegaatjes– hij is dat ook nooit geweest, en in het minst nog voor zijn artistieke vrienden, want die heeft hij als lone wolf niet in het kunstenaarsplantsoen, hetgeen veel tijd en ergernis scheelt. Zijn leven en werken staan in schril contrast met dat van zijn bevlogen gesubsidieerde medekunstenaars.
   Hij dankt e.e.a. niet alleen aan de roddel die zijn ontmoeting met de wereld vanaf het begin van zijn artistieke carrière te weeg bracht en nog brengt dankzij zijn grote ego, maar ook aan zijn fijne gevoel voor taal, totem, taboe en teken.
   Hij verwekt(e) in Bloggersland (o.a. op het verscheiden Volkskrant Weblog van 2006-2011) wrevel, schandaal, opschudding, haat en ergernis, maar ook bewondering.
   Hoe komt het dan dat vrijwel iedereen bij voorbaat een overmatig gebrek aan gevoel voor humor aan de dag legt, als het gesprek over onze omstreden auteur/kunstschilder gaat?
   Zij weten niet, dat van der Wal’s normen niet van deze wereld zijn. Geen enkele ideologie spreekt hem aan als overtuigde creationist. Hij is in bepaalde opzichten links, in andere rechts.
   Alleen valt het volgende wèl even op: in zijn werk en biografie is hij op dit punt bepaald niet terug houdend. Vandaar dat het erop lijkt dat zijn kritikasters geen ogen of oren hebben voor zijn grote boodschap.
   In zijn werk verdoezelt hij niet zijn ware aard d.m.v. het in weblogs en boeken vast gelegde sarcasme, maar ook de scepsis en het cynisme dat soms doet denken aan Celine, maar vooral gehanteerd via de hyperbool, geheel naar de geest van deze tijd door zich menigmaal op te stellen als los geslagen God’loze lingerie fetisjist, die voor alles in is om de lezer op het verkeerde been te zetten, zowel in woord en beeld uitvoerig toegelicht, daarmede de metafysische superlatief schuwend in tegenstelling tot vele naoorlogse auteurs.
   Fred van der Wal, door menigeen uitgemaakt voor plebejer, proleet, patser, demente grijsaard, psychopaat en perverse patjepejer lustte in het verleden wel een keil. Toch ziet men de ernst van zijn beeldende kunst en schrijven maar al te snel over het hoofd.LikeBeantwoordenBewerken
  5. Lees meer >> | 68 keer bekeken

  6. Fred van der Wal, hartelijk dank voor uw bijdrage aan het Nederlands Dagblad!

   31 juli 2023

   Fred van der Wal, hartelijk dank voor uw bijdrage aan het Nederlands Dagblad! Hierbij ontvangt u onze digitale krant van 21 augustus 2021

   augustus 27, 2021

   ND20210821.pdf


   Geachte heer Fred van der Wal,

   Hartelijk dank voor uw bijdrage aan het Nederlands Dagblad! Hierbij ontvangt u onze digitale krant van 21 augustus 2021.

   Lees meer >> | 94 keer bekeken

  7. Fred van der Wal: “Als omstreden beeldend kunstenaar & schandaal auteur werd tussen 1953 en 2020 regelmatig door mij een sportschool bezocht

   31 juli 2023

   Fred van der Wal: “Als omstreden beeldend kunstenaar & schandaal auteur werd tussen 1953 en 2020 regelmatig door mij een sportschool bezocht. Ik zou niet zonder kunnen…”

   augustus 12, 2021

   Fred van der Wal: “Als omstreden beeldend kunstenaar & auteur werd regelmatig door mij een sportschool bezocht. Ik zou niet zonder kunnen…”

   Lees meer >> | 246 keer bekeken

  8. James Bond, zo’n soort leven heb ik niet, nooit geambieerd ook en dan nog…wat schiet je er allemaal mee op?

   30 juli 2023

   James Bond, zo’n soort leven heb ik niet, nooit geambieerd ook en dan nog…wat schiet je er allemaal mee op?

   augustus 9, 2015

   Ja, maar ik denk nu eigenlijk gewoon aan literaire herinneringen of ontmoetingen met internationale grootheden. Je hebt bijvoorbeeld dat boek van…

   Lees meer >> | 231 keer bekeken

  9. KUNSTHISTORICUS DRS. HUUB MOUS OVER FRED VAN DER WAL: … ALS JE IN DE PEN KLOM WERD ER EEN MONSTER IN JE WAKKER, DE WEERWOLF IN JE ZIEL…

   30 juli 2023

   KUNSTHISTORICUS DRS. HUUB MOUS OVER FRED VAN DER WAL: … ALS JE IN DE PEN KLOM WERD ER EEN MONSTER IN JE WAKKER, DE WEERWOLF IN JE ZIEL…

   november 29, 2021

   auteur dezes 550 1

   DRS. HUUB MOUS TEGEN FRED VAN DER WAL: … ALS JE IN DE PEN KLOM WERD ER EEN MONSTER IN JE WAKKER, DE WEERWOLF IN JE ZIEL

   FOTO FRED VAN DER WAL 2013 COULOUTRE,BOURGOGNE,FRANKRIJK

   Reacties

   fred van der wal:

   Geachte Mevrouw, Meneer Rijnlander,
   Ik ben het volledig met u eens! na 24 jaar Friesland en de nodige discriminatie wat betreft dat ik ex- Amsterdammer ben heb ik de provincie gotzijdank kunnen verlaten.
   Als kunstenaar was het mij niet mogelijk mijn werk tentoon te stellen en werd ik op alle mogelijke manieren tegen gewekt door de Friese pers, door de gemeentes waar we woonden, door de talentloze sukkels die de Tehatex sectie van de NHL te Leeuwarden bevolkten, de halve garen uit het boerse kunstenaarssirkwie en door de provincie met de hypokriete, achterlijke, dialect sprekende hufters die daar de dienst uit maakten. In de 24 jaar dat ik daar woonde heb ik slechts één familie overgehouden waar het zeer prettig mee om gaan was, te weten S. en A. M. uit Garyp, die goede buren waren en nog steeds prettige herinneringen aan heb. De rest kan de stront in zakken van de gierkelders waar ze zo trots op zijn en bezwijmen aan de verstikkende, walmende methaanlucht .

   Lees meer >> | 246 keer bekeken

  10. ’t Is met mij zo geweest dat mijn kunstwerken altijd eerst door galerie houders en museum directeuren geweigerd werden omdat zij zo ongewoon in het genre waren

   30 juli 2023

   ’t Is met mij zo geweest dat mijn kunstwerken altijd eerst door galerie houders en museum directeuren geweigerd werden omdat zij zo ongewoon in het genre waren

   april 28, 2018

   Fred: ’t Is met mij zo geweest dat mijn kunstwerken altijd eerst door galeriehouders en museum directeuren geweigerd werden omdat zij zo ongewoon in het genre waren. Zo nu en dan komt de intelli gente, wel bespraakte kunsthistorcia Jacqueline C. uit Utrecht hier kijken en zegt : wat jij maakt heb ik nog nooit gezien ! En dan zeg ik : Ik ook niet daarom maak ik het, want een ander doet het niet ! ’t Heeft ook te maken met mijn afkomst. De ene tak van de familie komt uit Noord Frankrijk. Een vlakke landstreek. Eéndimensionaal. Daar heb je nog die los gezongen verftoetsen en potloodstreken, die een eigen leven gaan leiden. Op de automatische piloot, hè!

   Lees meer >> | 78 keer bekeken

  11. Vertrouw nooit een raad door een lid van de zwarte kousenkerk of aanhanger van het halleluja geloof van de E.O. gegeven

   30 juli 2023

   Vertrouw nooit een raad door een lid van de zwarte kousenkerk of aanhanger van het halleluja geloof van de E.O. gegeven

   oktober 28, 2015

   Vertrouw nooit een raad door een lid van de zwarte kousenkerk of aanhanger van het halleluja geloof van de E.O. gegeven!

   Meestal verzon ik ter plekke een flauw verhaaltje als men vroeg waarom ik al die magistrale meestwerken in een handomdraai uit mijn mouw schudde of antwoordde gemaakt ernstig:”Tsja,daar roert U me een wel heel interessante kwestie aan,waar we lang en breed over kunnen spreken als U maar genegen bent genoeg Belgiese bieren, in het bijzonder trappist dubbel,te tappen in mijn glas en als ik dan ook nog een of meerdere keren een vorkje mee mag prikken tegen zessen of Uw echtgenote eens mag lenen,dan komt het allemaal best in orde! Dan is na afloop wat voor U een vraag was tot een onvervalste weet geworden,dat kan ik U alvast bij voorbaat mede delen!

   Lees meer >> | 86 keer bekeken

  12. KUNSTBUS OVER FRED VAN DER WAL

   30 juli 2023

   Fred van der Wal

   Frederik Willem (Fred) van der Wal (Renkum, 30 oktober 1942) is een Nederlandse realistische grafisch kunstenaar die vooral bekendheid geniet om zijn potloodtekeningen. Daarnaast fotografeert, lithografeert en aquarelleert hij.

   Tijdens de oorlog vluchtte de jonge Van der Wal met zijn ouders van Renkum naar Nederland. Zijn opleiding aan de DaCosta-kweekschool te Bloemendaal brak hij af om zijn ambitie als kunstenaar waar te maken. Na een betrekking bij een antiquariaat was hij van 1967 tot 1973 en van 1977 tot 1978 vaste exposant van Galerie Mokum. Tussen 1968 en 1973 was hij opgenomen in de Beeldende Kunstenaars Regeling, en werkte hij in verschillende ateliers in Amsterdam en Haarlem. Sinds 1972 is hij lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam,[2] sinds 1974 van Pulchri Studio te Den Haag[3] en sinds 2007 van de Nederlandse Kring van Tekenaars.[4] In 1985 richtte hij "beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland Fria" op.

   Lees meer >> | 90 keer bekeken

  13. My work is often cynical and sarcastic, sometimes sensual, frequently confrontational, and always original and insightful

   29 juli 2023

   My work is often cynical and sarcastic, sometimes sensual, frequently confrontational, and always original and insightful

   januari 31, 2018

   My work is often cynical and sarcastic, sometimes sensual, frequently confrontational, and always original and insightful

   Lees meer >> | 239 keer bekeken

 • Meer blogs >>