Onlangs (vrijdag 25 februari 2022 heel onverwachts in een lange chat geraakt met een interessante, artistieke, exotisch ogende, Amsterdamse (astrologische) Maagd

Over de relatie tussen Schorpioen en Maagd, beiden actief beeldend kunstenaar


Onlangs (vrijdag 25 februari 2022 heel onverwachts in een lange chat geraakt met een interessante, artistieke, exotisch ogende (astrologische) Maagd. Al heel snel werd duidelijk dat er een klik over en weer was, dus door gaan. Zo nu en dan zag ik haar in The Arts Club (waar ga ik niet zeggen om haar privacy te beschermen) van de Grote Stof Stad en viel zij mij onmiddellijk op. In de chat noemde ze mij een rebel. Eretitel. Ik schreef terug dat ik een schaap ben. Vaak was zij in gezelschap van andere bezoekers dus waagde ik het niet op haar af te stappen om te zeggen: “Waar heb ik je ook weer eerder ontmoet? Of: Kennen wij elkaar ergens van uit het kunstenaarsplantsoen?” Je moet nu eenmaal ergens beginnen, lees ik in de Linda, de Viva, de Cosmopolitain, maar euh, no kidding: Ik wist dat zij net als ondergetekende beeldend actief was en intrigerend werk maakte. Een foto van haar had ik jaren geleden opgeslagen op de hard disk van mijn laptop. Museale presentaie van haar werk heel recent. Kunstwerken die vragen oproepen intrigeren mij nog steeds. In het Nederlands realisme ben ik niet geïnteresseerd, dat is het schilderen van potjes en pannetjes stijl Galerie Mokum. Zeventiende eeuw schilderijen van kerkinterieurs en stillevens na penselen met de tong tussen de tanden bij slaap verwekkende stemmige klassieke muziek met een open geslagen Bijbel op een lessenaar. Ik noem die galerie ook altijd De Potjes En Pannetjes fabriek. Mijn werk is vanaf 1976 altijd geboycot door musea en galeries, maar wel kreeg ik al vanaf 1967 uitnodigingen uit Europa en de VS. Ik ga daar niet op in omdat ik het financieel niet nodig heb. Een luxe positie dus.
Laat ik even een astrologische site over de relatie Maagd-Schorpioen hieronder kopiëren.
Schorpioen en Maagd
Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Maagd (24 augustus – 22 september)
De eerste ontmoeting tussen Schorpioen en Maagd
Wanneer Schorpioen en Maagd elkaar ontmoeten, voelen ze zich onmiddellijk op hun gemak. Maagd stelt geen persoonlijke vragen, is vriendelijk, betrokken, maar ook afstandelijk. Schorpioen voelt zich aangetrokken tot de in de puntjes verzorgde Maagd, die geen overdreven complimentjes geeft. Ook al klopt het hart van Maagd sneller, omdat Schorpioen woest aantrekkelijk is, laat Maagd dit niet blijken.
Fred van der Wal: Ja! De toon van ons gesprek was uiterst relaxed. Voelde me meteen thuis.
Schorpioen weet intuïtief dat hij of zij degene is die Maagd mee uit moet vragen, als hij of zij Maagd beter wil leren kennen. Ook weet Schorpioen dat hij of zij het subtiel moet aanpakken. Maagd is kieskeurig en heeft wat de liefde betreft geen haast, eigenschappen die Maagd en Schorpioen met elkaar gemeen hebben. Voordat het tot een date komt zullen Maagd en Schorpioen veel met elkaar bellen of appen.
Fred van der Wal: Goed idee. Kreeg haar 06 telefoonnummer, dus bellen geblazen. Leuk!
Ze lezen aandachtig wat de ander schrijft en als alle antwoorden goedgekeurd zijn, plannen ze een lunch of gaan naar de film.
Fred van der Wal: Ha! Leuk idee. Hapje en drankje doen in de Grote Stad’s Art Club waar ik al twee jaar niet geweest ben omdat anti-vaxxers en Covid rebellen er geen toegang hadden.
Benieuwd of jullie écht bij elkaar passen?
Fred van der Wal: Nou, dat weet ik wel zeker. De conversatie was luchtig. Als ik ergens van houd…
Schorpioen en Maagd in een liefdesrelatie
Schorpioen en Maagd zijn allebei hartstochtelijk, maar houden er niet van om in het openbaar te kussen of te knuffelen. Beide worden niet snel verliefd en stellen hoge eisen aan een partner. Maagd kan een partner tot waanzin drijven, met zijn of haar ordelijkheid, maar Schorpioen waardeert het perfectionisme van Maagd.
Fred van der Wal: Passie is ook mijn deel. Omdat ik zoeveel boeken en spullen heb, mijn huis met 10 kamers is na mijn verhuizing uit de Bourgogne in 2017 propvol en ben lichtelijk een slordevos, behalve wat administratie en belasting aangifte betreft. Haar passie die zij vermeldde trof mij bijzonder. Ook een belangrijke overeenkomst die we beiden hebben.
Schorpioen, die niet zomaar vertrouwen schenkt, vertrouwt Maagd. Ook geniet Schorpioen van de zorgzame en altijd meelevende Maagd. In een Schorpioen en Maagd relatie investeert Maagd meer dan Schorpioen.
Fred van der Wal: Er was direct een gevoel van vertrouwheid en dat maak je zelden mee met een dame. De meeste dames van de vrouwelijke soort beginnen met een lijst van eisen, dan heb ik het al gelijk gehad en stap op. Mijn ascendant is Kreeft en dat verzacht de Scorpio, denk ik.
Gaat een relatie tussen jullie samen werken?
Fred van der Wal: Ga altijd uit van het positieve. Als het leuk is dan is het leuk en is het niet leuk, jammer maar helaas.
Het seksleven van Schorpioen en Maagd
Maagd is erop gericht zijn of haar sekspartner te verwennen en te bevredigen, zonder aan de eigen behoeften te denken. Omdat Schorpioen dominant is en de regels tussen de lakens bepaalt, is seks met Schorpioen een nieuwe, opwindende ervaring voor Maagd.
Fred van der Wal: Dominantie? Geen idee. Regels tussen de lakens? Nooit over na gedacht. Denk altijd: we zien wel hoe het loopt en komt het vandaag niet dat komt het morgen wel…
Seksspeeltjes, olie, sexy lingerie, van teder naar ruw, er gaat een nieuwe wereld voor Maagd open. Het seksleven van Schorpioen en Maagd is nooit saai, steeds weer verrast Schorpioen zijn of haar Maagd met een opwindende vrijpartij.
Fred van der Wal: Nou, nou…het is me wat. Als je elkaar ontmoet is dat voor mij niet een eye opener. Nu ik er over nadenk: ja, sexy lingerie is voor de heteroman uiteraard wel een eye opener, want dan kun je echt je ogen niet sluiten. Mijn idee is altijd geweest dat sex pas interessant is als alles tussen twee mensen verder klopt.
Ruzies vermijd ik, een sfeer van harmonie en lichtvoetigheid is een goede basis toch?

Share this: